stat
Impreza już się odbyła
PATRONAT

Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO od pierwszej edycji kusiły możliwością poznania kuchni z najdalszych zakątków świata. Potrawy przygotowywane były m.in. przez kucharzy i cukierników z Armenii, Kanady, Turcji, czy Włoch. W tym roku organizatorzy postanowili połączyć kuchnie świata z tradycyjnymi, polskimi smakami a dokładnie z kuchnią kaszubską. W ramach 7. Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO (8-9 lutego 2017, AmberExpo, Gdańsk) poznamy wszystkie sekrety tradycyjnych dań, które są nieodzownym elementem kaszubskiej tożsamości.

lis 17

niedziela, g. 11:00 - 16:00

Gdańsk,
bilety 15 zł
sty 5

niedziela, g. 12:00 - 17:00

Gdańsk,
Wstęp wolny
REJESTRACJA

Pizza zupełnie nie... włoska, férkasë, kreple i golce - tych wyjątkowych kaszubskich potraw będzie można spróbować podczas największych w regionie Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Ponad 100 firm zaprezentuje branżowe nowości już 8 i 9 lutego w gdańskim Centrum Wystawienniczo-Kongresowym AMBER EXPO!

Nadchodzące Targi odbędą się na Pomorzu już po raz 7. Będą doskonałą okazją do poznania branżowych nowinek i ciekawostek, spotkania się z dotychczasowymi klientami oraz pozyskania nowych odbiorców. Targi FOOD-to-GO to nie tylko prezentacje producentów i dystrybutorów urządzeń niezbędnych do funkcjonowania lokali gastronomicznych, ale także bogaty program towarzyszący i spotkania z ekspertami.

Kucharz z Kaszub, "projektanci" kulinarnej mody i wirtuozi deserów

Podczas Targów FOOD-to-GO Zwiedzający będą mogli wziąć udział w pokazach przygotowania tradycyjnych kaszubskich potraw. Prezentowane dania mogą stanowić inspirację do wprowadzenia nowych dań do menu restauracji.
Doskonale łączący kaszubską tradycję z nowoczesnością Tomasz Fierke znany jako "Kucharz z Kaszub" przygotuje férkasë, czyli tradycyjną potrawkę z kurczaka, która na Kaszubach jest znana od wielu lat i podawana tylko od święta oraz niespodziankę, która z pewnością zaskoczy niejednego smakosza...

Znani z serii programów kulinarnych w Kuchni+, autorzy książek kulinarnych Jola Słoma i Mirek Trymbulak udowodnią, że w kuchni bezmięsnej mogą zakochać się nawet zdeklarowani mięsożercy, a wschodząca gwiazda polskiego cukiernictwa Dawid Makurat poprowadzi pokaz przygotowania wyśmienitych pralin inspirowanych Kaszubami.

Klaudia Budny - finalistka programu MasterChef pokaże, że słodkie i słone nie musi się wcale "gryźć", o czym Zwiedzający przekonają się kosztując jej panna cottę z solonego karmelu z wanilią podaną z emulsją z pomarańczy na bazie likieru, z bezikami i z pikantnym pudrem pomarańczowym oraz filetem z pomarańczy. Żaden łasuch nie przejdzie obojętnie!

Mistrzyni Cukiernictwa Marta Truskolawska-Plichcińska w czasie Targów FOOD-to-GO przygotuje wielkanocne dekoracje inspirowane Kaszubami - jedyne w swoim rodzaju ozdoby, które z pewnością zachwycą wszystkich gości.

Z ziemi włoskiej na... Kaszuby

Gdy mówimy Włochy, myślimy - pizza. Ten najpopularniejszy na świecie przysmak doczekał się najbardziej wymyślnych odmian. Jest naleśnikowa pizza z Holandii, groszkowa pizza z Brazylii, szkocka pizza z piankami i czekoladą czy nawet pizza z reniferem, którą zajadają się mieszkańcy Finlandii. Polacy z pewnością znają pizzę góralską z oscypkiem i żurawiną, ale czy wiedzą jaka jest pizza po kaszubsku...? Na Targach FOOD-to-GO taką nietypową pizzę przygotuje Tomasz Fierke. A wszystko to w Międzynarodowy Dzień Pizzy, który przypada na 9 lutego.

Funkcjonalność po szwedzku

Podczas Targów Zwiedzający będą mogli zobaczyć także wyposażenie dobrze funkcjonujących kuchni. A skoro mowa o funkcjonalności to nie sposób pominąć Szwedów. Bo Szwecja to nie tylko bezpieczne i funkcjonalne w każdym calu samochody. To przede wszystkim znana na całym świecie IKEA. Szwedzki producent mebli pokaże na Targach jak może i jak powinna wyglądać nowoczesna i - co zrozumiałe - funkcjonalna kuchnia.

Dodatkowo dla wszystkich zainteresowanych wydarzeniem organizatorzy przygotowali pulę bezpłatnych biletów. Co należy zrobić aby je odebrać? To bardzo proste! Wystarczy odwiedzić stronę www.foodtogo.pl i dokonać rejestracji.

Zachęcamy do rejestracji online, która pozwala na bezpłatny udział w Targach FOOD-to-GO.
Szczegóły na www.foodtogo.pl





Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    0-30 zł
Wstęp na Targi

- na podstawie zaproszenia (tylko dla gości branżowych, wymagana rejestracja w Punkcie Rejestracji Gości)*
- na podstawie pre-rejestracji ONLINE (tylko dla gości branżowych)*
- po rejestracji na miejscu w Punkcie Rejestracji Gości (tylko dla gości branżowych) 10,00 zł
- bez rejestracji 30,00 zł
- uczniowie szkół gastronomicznych** 15,00 zł

*Zaproszenie uprawnia do jednorazowego wstępu. Rejestracja ONLINE upoważnia do wstępu przez 2 dni targowe.

**Wstęp grup szkolnych tylko z opiekunami oraz po wcześniejszym zgłoszeniu i potwierdzeniu przez organizatora. Wstęp tylko dla osób pełnoletnich. Nauczyciele – opiekunowie grup szkolnych - wstęp bezpłatny