Dawny Swissmed, poród 2015

Od jakiegoś czasu czytam wątek o porodzie w prywatnej placówce w Gdańsku. Decyzja o porodzie w państwowym szpitalu już podjęta, nie dam rady dojechać np.do Łodzi. Jednak nie wiem czy mi się nie odwidzi jeśli "swissmed" się reaktywuje.

Link do starego wątku

http://forum.trojmiasto.pl/Swissmed-porod-2014-t527611,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Dawny Swissmed, poród 2015

Właśnie ja tez za 8 tys bym rodziła ale tylko w swiss . Myslalam ze swiss przenoszą , a tu okazało sie ze w ogóle go nie bedzie :( urodziłam córkę w 2014 roku w swiss i mam chociaż pamiątkę gratulacje ze szpitala i odbita stopę :) czy macie tez takie gratulacje ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Powiem.szczerze ze rodzilam w swissmedzie za 6 tys w 2013 roku przez Cc i uważałam ze to spora kwota ale warta mojego i dziecka zdrowia...ale gdybym aktualnie byla w ciąży to za 8 tys owszem urodzila bym ale w Swissmedzie...pod opieką tamtych lekarzy i ordynatora... CM nie budzi we mnie takiego zaufania a to ze wzgledu na to ze miałam tam wykonany zabieg usuniecia migdalkow w znieczuleniu ogolnym w trakcie ktorego ledwo uszlam z zyciem. Lekarz przed zabiegiem zapomnial zlecic mi badanie krwi na grupe krwi...taki drobiazg
..w trakcie zabiegu sie mocno im,, skrwawilam" i nie mieli co mi przetoczyc bo grupy krwi nie znali... Zamiast po 2h po zabiegu obudzilam sie po 5.... Poczatkowo nikt nie chcial mi nic wytlumaczyc co sie ze mna tam dzialo... Kazdy mnie zbywal...dopiero anestezjolog sie przyznal....a na drugi dzien tez zaprzeczyl wszystkiemu... Takze ja osobiscie nie mam zaufania do tego szpitala... Poza tym prowadzilam ciaze u jednego z tamtejszych ginekologow ktory zbagatelizowal mi nadcisnienie ciazowe i chorą tarczyce z ktora do dziś mam problemy...Takze ja w kolejnej ciazy wybiore na 90% łódź i salve.... Cm mnie nie przekonuje
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

a ja byłam w swiss jak urodziła moja kumpela - i powiem szczerze, że jak zobaczyłam te "luksusy" to załamałam sę jak będzie w państwowym szpitalu - wg mnie to w swiss była bida w porównaniu np do Arciszewskich.
Jak CM sie otowrzy swieżo po remoncie to może i lepsze warunki będą - nie ma co zakładać, że będzie gorzej niż w Swiss.

Zespół pewnie częściowo się pokryje a nawet jeśli nie - to przecież tam będą pracowali lekarze z latami doświadczenia, a nie jakieś konowały.

Na pewno też śledzą ruch w internecie, kobiety dzwonią do nich co kawałek, nie ma konkurencji i wiedzą, że jest duże zainteresowanie, jak ktoś był w stanie dać 7tys, to i 8 da.

Oczywiście uważam, że cena jest wysoka, ale jak nie ma konkurencji to klienci i tak będą. Może trochę mniej, ale zapewne nieznacznie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Aż wierzyć sie nie chce ze dowalili taka cenę. Chodzi mi o to tak jak pisała jedna dziewczyna powyżej ze tam jeszcze nie urodziło sie ani jedno dziecko,nie znamy lekarzy położnych .jakos nie mam zaufania do CM.a tymbardziej słabo ze jest w Gdyni . Na zdjęciach widziałam budynek CM , daleko z wyglądem i miejscem jej do Swiss. W swiss było naprawdę ładnie przytulnie i była jakaś taka atmosfera . Nie chodzi mi o kafelki i ładne łazienki (bo zaraz takie teksty usłyszę ze chce zapłacić za porod zeby mieć ładniejsze kafelki na ścianach ) tylko o całokształt , dziewczyny które były w swiss zrozumieją o co mi chodzi :) a ta CM wyglada jak jakaś słaba przychodnia
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja dzwoniłam do CM i dostałam informację o cenach: SN 7tys, CC 8tys
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pewnie, że warto poczekać, jednak informacje o cenie pochodzą właśnie z CM. Napisałam do nich maila z zapytaniem i dostałam odpowiedź z wyżej wymienionymi cenami.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja również myślę że co do ceny to warto poczekac na oficjalna informację na stronie kliniki :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

mi wydaje sie ze ta cena to kogos wymysl ,nigdzie nie ma informacji o cenach.Moze lepiej poczekac az na stronie podadza cany?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hmmm.. ale to będą tam pracowali ślusarze czy ginekolodzy położnicy? Bez przesady, to są ludzie z latami doświadczenia i wiedzą co robić a poza tym, większość z nich pracuje ze sobą codziennie - pewnie większość się zna, w tak małym środowisku lekarskim.
Ale zgadzam się, że cena jest bardzo wysoka i jestem za niższą.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gorszymi nie, ale na pewno takimi, co się nie wykazali jeszcze czy zasługują by zapłacić im 8 tysiaków.

Bez doświadczenia tak - jako grupa zespół na tej konkretnej porodówce. To będzie dopiero grupa osób, które będę się uczuły współpracować ze sobą.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Czy to,że będą tam pracować inni ludzie niż w Swissmedzie automatycznie czyni ich gorszymi i bez doświadczenia?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jeszcze jak by to był birkholz i personel ze swissmedu to bym poszła tam rodzić. Pracowałam w swissmedzie 2 lata, znałam ich i widziałam profesjonalizm. Ale CM to inni ludzi, jeszcze bez renomy, doświadczenia w tej sprawie, opinii rodzących i po zawyżonej cenie. To jak dać 8000 komuś na zaspie i liczyć, że będzie dobrze bo zapłaciłam.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

jechałam ta trasą jakiś miesia temu i zgadzam sie rzeczywiście jest to ok 3 godziny 30 minut .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

No właśnie. Remont jedno a odbiór to inna bajka. Ja mam 30 dni do daty porodu. Dawno zrezygnowałam z CM.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ha! No właśnie odbiory, czyli jeszcze nic nie wiadomo.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Google maps? Autostrada? To zbyt zaawansowane technologie dla ludzi ze średniowiecza.

Faktycznie Clinica Medica podała na Facebooku informacje dotyczące otworzenia oddziału położniczego w okolicach połowy czerwca:

"Szanowni Państwo,
na porodówce prace remontowe zakończone - czekamy na odbiory. Już niedługo".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale jest jeszcze kwestia tego, że takie maleństwo nie powinno jechać w foteliku samochodowym dłużej niż 1h. I myślę, że planując poród w Łodzi trzeba wziać pod uwagę to, że po 1-1.5h podróży trzeba się zatrzymać, wyciągnąć maluszka z fotelika żeby nie był tak długo w takiej pozycji wygiętej. Ale sama podróż do Łodzi trwa 3h i to nawet w godzinach szczytu. A MOPSy są co chwilę i to całkiem ładne więc można spokojnie się zatrzymywać i wypocząć.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

3h 15min i co to według przepisów.Jeszcze jest + - bo to tylko ogólne zagadnienie. Jak ktoś mieszka bliżej np. w Pruszczu to ma jakieś 20-30 min do przodu czyli mniej niż 3h.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chcesz faktow? Wklep w google maps trase gdansk-lodz i sprawdz ile czasu zajmie pokonanie tego odcinka
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

oj tam oj tam zaraz zazdrość :) po prostu stwierdzenie faktu ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...