Dawny Swissmed, poród 2015

Od jakiegoś czasu czytam wątek o porodzie w prywatnej placówce w Gdańsku. Decyzja o porodzie w państwowym szpitalu już podjęta, nie dam rady dojechać np.do Łodzi. Jednak nie wiem czy mi się nie odwidzi jeśli "swissmed" się reaktywuje.

Link do starego wątku

http://forum.trojmiasto.pl/Swissmed-porod-2014-t527611,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Dawny Swissmed, poród 2015

A to oni autostradą? Niemożliwe :P ja myślałam, że się do jakiejś niebezpiecznej maszyny czasu przenieśli, a wtedy to wiecie "ryzyk fizyk" :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

An zazdrość zaślepiła umysł - bardzo niebezpieczny stan, jak widać po jej wpisie traci się kontakt z rzeczywistością. No ale jeśli dla kogoś Łódź jest w takiej samej odległości jak Ameryka, to nic dziwnego, że dziewczyna się zdenerwowała. Sama musiała rodzić i czekać na lachę położnej, aż skończy drzemkę i przez to ryzykowana zdrowiem dziecka, to biedna teraz myśli, że wszyscy to tak ryzykują... Ehhh ciemnota nie boli.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

an się nie zna i nie wie że do Łodzi to jest coś takiego jak AUTOSTRADA. Jakiś kawałek przynajmniej bo sama nie wiem ile ale dziewczyny pisały w tym wątku. Poza tym to akurat objaw zazdrości. :-D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Po co, no po co ja się pytam??? Po co ludzi obrażasz? Po co tutaj wchodzisz?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja pierdzielę, w niecałe 3 godziny dojechać z Łodzi???!!! No to ładnie musieliście zapierniczać.Nie dość, że ryzykowaliście własne życie, to jeszcze swojego nowonarodzonego dziecka i co gorsza wielu obcych ludzi po drodze. No naprawdę odpowiedzialni i kochający rodzice z was :/ Ale ważne, że w prywatnym szpitalu były ładne kafelki, dobre jedzenie no i oczywiście cesarka na życzenie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 24

Na facebooku też już umieścili krótką informację o otwarciu porodówki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

CM otwiera sie w polowie czerwca - takie info mam od mojego ginekologa ktory bedzie tam rowniez pracowal
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

A ja tu już długo nieobecna, po przejsćiach z ciążą, zaczynam 20 tydz. i mam nadzieję, że już bedzie spokojniej, widzę, że dalej nie ma konkretnych wieści z CM. Ja sie nastawiałam już na Salve, podoba mi się ich podejście do kobiet rodzących i dzieciaczków, cena świetna, ale jeszcze sporo czasu zatem będę śledziła wątek dalej. No i mam nadzieję, że CM otworzy się od lipca jak, mc temu wspominał mi mój lekarz :) Myślę, że jak wywindują tak wysokie ceny jak 8000 tys, to stracą pare chętnych pacjentek. Pożyjemy zobaczymy :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

A u mnie coraz blizej tp i szlag mnie zaczyna trafiac z tym CM.. :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie no porodówkę to już na pewno otworzą. Mnie co prawda temat nie dotyczy, bo mogę rodzić tylko w jednym szpitalu w Trójmieście. Ale ostatnio jak byłam w Kauflandzie w Gdyni na ul. Morskiej to widziałam wielki szyld z reklamą CM i było na nim napisane Porodówka.

Zupelnie nie rozumiem czemu nie ma oficjalnej informacji na stronie Nie wiem na co czeka CM Oczywiscie jeszcze w zeszlym tygodniu Panie z rejestracji informowaly ze wlasnie aktualizowane sa informacje na stronie po to ab byly dostepne od poczatku czerwca Nie wiem co o tm myslec Porod we wrzesniu i obawiam sie ze zostanie mi tylko opcja Lodzi, c samo w sobie nue jest zle tylko gorszy dyskomfort zwiazany z przejazdem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na razie nie wiadomo czy w ogóle CM bedzie działać, nie ma oficjalnej informacji na stronie.

Teraz czekamy na opinie mam ktore zdecydowały sie na porod w medice, wiadomo jacy lekarze beda tam pracować oraz czy w czerwcu beda przyjmować juz pierwsze porody?

Do Gdańska dojechaliśmy w niecałe 3 godziny. Mała zjadła przed wyjazdem i obudziła sie już w domu. Dobry fotelik zamortyzował ruch na tyle, że nie otworzyła oczu przez całą drogę. Jeśli chodzi o ranę po cc, dyskomfort był na tyle mały że nawet nie wzięłam ketonalu, który dostałam w Salve na drogę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ema, a jak powrót do trojmiasta ? Jak Wam minela tak dluga droga ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zainteresowana wyślij mi prywatną wiadomość.

To może w ogóle najlepiej by było zamknąć ten wątek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

No i wpis Marynarki jest... taki jak duża część wpisów tutaj (w tym moje), tzn. nabija statystykę ale nic merytorycznego nie wnosi' ot takie "bleblanie". Ale smaczku dodaje sprawie to, że treść wpisu to krytyka właśnie takich zbędnych dyskusji.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jeśli chcemy być rzeczywiście tak dokładni, to post jest o dawnym Swissmedzie, którego już nie ma. I o niczym innym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tu w ogóle jest zbyt dużo zbędnych dyskusji na temat nfz i szpitali państwowych. Temat dotyczy prywatnej porodówki, a co wchodzę to mam wrażenie, że czytam tylko o wyższości porodu sn nad cc i krytyce osób wybierających poród komercyjny jak określiła to koleżanka wyżej. Prywatna porodówka wznawia działalność, problem z głowy i teraz każdy podejmuje decyzję taką jaką uważa na najlepszą dla siebie. Po co ta cała reszta?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...