Dawny Swissmed, poród 2015

Od jakiegoś czasu czytam wątek o porodzie w prywatnej placówce w Gdańsku. Decyzja o porodzie w państwowym szpitalu już podjęta, nie dam rady dojechać np.do Łodzi. Jednak nie wiem czy mi się nie odwidzi jeśli "swissmed" się reaktywuje.

Link do starego wątku

http://forum.trojmiasto.pl/Swissmed-porod-2014-t527611,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Dawny Swissmed, poród 2015

A moze zwykla matka rodzaca w zwyklym szpitalu w normalny ale i rowniez GODNY sposob. Seriously uwazacie, ze bronic szpitali panstwowych moga jedynie pracownicy albo zazdrosni ludzie? Gratuluje myslenia i wspoczuje jednoczesnie skoro uwazacie, ze jedynie placac mozna cokolwiek otrzymac/osiagnac.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

Albo pracownica :) Naprawdę jestem zaskoczona, że tak aktywnie zaangażowane w ten wątek są Panie, które nigdy nie rodziły i obecnie też nie rozważają porodu w prywatnej placówce.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Napisała kolejna skrzywdzona zazdrośnica "hehe"
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

A podobno cena nie ma znaczenia jesli chce sie rodzic w godziwych warunkach a nie w rzeźni :) hehe
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8

Znam ale swissmed funkcjonował długo i zdążył wypracować sobie dobra opinie przez lata natomiast tu to niewiadomo a ceny na wstępie wyższe o 1000 zł moze tobie różnicy to nie robi ale niektórym tak
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

a cennik z 2014 znasz? bo ja śledziłam
tysiąc różnicy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Szkoda ze z premedytacja wykorzystali nasze zestresowanie i desperację tez myslalam ze skoro nie jest to szpital ktory wypracował sobie markę przez lata typu swissmed to ceny beda bardziej przystępne nawet liczyłam ze moze beda troszkę niższe niż w swissmedzie na poczatek...dla mnie tez cena za wysoka niestety:(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dziś mówili, że za dwa tygodnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A kiedy otwierają?

W 2011 roku za poród przez cesarskie cięcie płaciłam 6 tyś. Także nie tysiąc a dwa tysiące więcej. To jest różnica.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

6000 to było za SN
raptem tysiak różnicy
przy takiej kwocie to już naprawdę żadna różnica
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Telefonicznie uzyskałam dziś informację o kosztach porodu w CM, poród naturalny - 7tyś, cc - 8tyś. Koszmar. Dla mnie dopuszczalne było 6 tyś. jak w Swiss, 8 tyś to już przegięcie. Zaspa lub Łódź pozostaje.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

ojej Luna strasznie Ci wspolczuje :( to musi byc ciezkie miec takie powiklania po porodzie :(

Luna, czy możesz mi podać link, w którym pisałaś o dr Sz. ?

ja nie rodzilam w sm ale zamierzalam wiec sledze watek :)

najbardziej mnie bawi, że osoby ktore rodzily w panstowywch chyba czesciej nazywaja je rzeźniami niz osoby ktore w tych rzezniach rodzic nie chca ;) bulwersuja sie jak można napisac neipochlebne opinie o panstowwej placowce - bo same mialy to szczescie ze nie bylo zle i nie rozumieja ze moze byc inaczej, a moze.

ja juz opisywalam kiedys swoj przypadek w watku o dr sz i powiem tak - zaluje ze nie rodzilam w sm (ale nie moglam - musialam lezec na patologii), raczej nie mialabym traumy jak teraz. w chwili obecnej (syn zaraz bedzie mial rok) rehabilitujemy go i opinia mega dobrej lekarki specjalisty rehabilitacji medycznej jest taka, że porod byl przeprowadzony karygodnie i w wyniku jego doszlo do lekkiego niedotelnienia i przez to mamy problemy. jednak pozostaje sie cieszyc ze tylko tak to sie skonczylo. (dodam, ze ostatnio jak bylam na kontrolnej wizycie dowiedzialam sie ze peklam dalej niz mnie zszyli, to co zszyli zszyli zle i w srodku jest nieciekawie, popekala mi szyjka i kilka innych nowosci....).

tak czy inaczej zmierzam do czegos innego - nie winie za to placówki lecz przede wszystkim lekarza, rodzilam przeciez na jego dyzurze, prowadzil moja zagrozona ciaze od pierwszych tygodni.

jesli ktos chce rodzic w prywatnej placowce to wg mnie powinien miec taki wybor.

ja osobiscie licze ze do czasu drugiego malucha cos sie otworzy i ze w nowej placowce nie bedzie dr sz
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jeżeli przedstawione wyżej ceny okażą się faktyczne to ja rezygnuje z CM. Uważam, że to spore przegięcie - sam budynek Swissmedu był pięknie położony, wokół mnóstwo zieleni, wnętrze bardziej estetyczne. Nie wiem jak porodówka w CM będzie wyglądać ale budynek jak i wnętrze i położenie tego szpitala mega słabe. Jeśli mam płacić 8 tyś. to mnóstwo pieniędzy, zaczynam poważnie myśleć o Zaspie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

jak czytam co za pustaki pisza tu komentarze to mam ubaw caly dzien :D
nie wiem po co wchodza tu Panie ktore nie beda rodzic w prywatnym i nigdy nie rodzily ?co to za sens? moze to pracownice panstwowych porodowek i chca przyciagnac klientow ??
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ema, mam nadzieję, że już można Ci gratulować. Napisz proszę kilka słów jak było, jeśli będziesz miała chwilkę. Pozdrawiam.

Może ujawnią się z chwilą otwarcia, bo i tak przed otwarciem nie mogą przeprowadzać badań ani konsultacji i kwalifikować do porodu. Może się więc okazać, że czerwiec będzie na rozruch a rzeczywista działalność od lipca. W przypadku braku innych opcji któraś z Was być może pomyśli o Zaspie. Jakby co chętnie odpowiem na pytania - eda.kania@wp.pl
Tak czy siak trzymam mocno kciuki za same pomyślne rozwiązania:-)))))))

Ciekawe kiedy Clinica Medica oficjalnie napisze, że otwierea oddział położniczy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...