WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (12)

Zapraszam do nowego. :)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-11-t472281,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (12)

Mój fotelik przyjedzie dzisiaj:)

Ja nie mam problemów z zaśnięciem, ale śnią mi się jakieś głupoty dotyczące mojego m.; a to, że w wojny wraca. Dziś to się przebudziłam ze łzami w oczach.

Dziewczyny jakie Wy kupujecie prześcieradełka do łóżeczka? takie z ceratą? te pieluszki jednorazowe przeciekają?

Hello Dziewczyny:)
Aga, Mamtu powodzenia na dzisiejszych wizytach i miłego podglądania Maluszków:)

Czy Wy dobrze przesypiacie noce? Ja znowu nie mogłam zasnąć do 2 w nocy, a jak zasnęłam to i tak budziłam się co chwilę. Młoda wczoraj szalała praktycznie cały dzień, a w nocy to już było kongo... Pierwszy raz prosiłam Dziecko, by choć na chwilę przestało i poszło spać. No nic, pozytyw tego jest taki, że wiem że Maluch żyje:)

Maluszek, a gdzie oglądałaś sukienki? Bo ja kupuje przeważnie na hali targowej w Gdansku.
Też mam już fotelik, ale jest szczelnie zapakowany i na razie nie otwieramy. Moj facet sprawdził czy pasuje i spakował. Może to głupie, ale chyba jeszcze poczekam. W sumie to nie wiem na co...

Miłego dnia Dziewczyny:))

hej dziewczyny.

dziś nowy dzień,ciekawe co przyniesie....

ja wczoraj odebrałam fotelik dla małej i tak mi jakoś fajnie było:)kupiłam sobie wczoraj sukienkę,ale za nim ją wybrałam to namierzyłam się nie wiem z ile i w każdej czułam się jak foka:(ale jedną udało mi się kupić.

jutro mam pierwsze zajęcia z szkole rodzenia i nie mogę się doczekać już:)

dziewczyny co z tym spotkaniem w środę?bo chyba nic konkretnie nie jest ustalone nie?

ok zmykam coś porobić bo ciągle dziś tylko gadam w pracy i nic jeszcze nie zrobiłam;)

Aga powodzenia:)

Dzień dobry!

Panda, dobrze, że jesteś! :) Powiem szczerze, że już zaczynałyśmy się o Ciebie martwić. Dobrze Cię czytać. :)
Zdrowia dla Męża! Trzymaj się. :)

Domesko, witaj!
Ja na Hrabich zawsze ryczę, tyle że nie ze śmiechu, więc już nawet nie oglądam, bo zawsze mnie wzrusza ten fragment ze zdjęciami. ;)

Aga, kciuki zaciśnięte! Pamiętaj, że dziś wizyta, więc będzie dobrze bez względu na wszystko inne. :)

Miłego dnia!

domesko - kabarecik cudny! popłakałam się ze śmiechu:>

Ja co drugi wieczór mam uczucie napompowania - jakby mi ktoś do brzucha przyczepił pompkę do roweru i dmuchał. :P Kłuje, ciągnie i pobolewa jak dużo chodzę ale cały czas się uspokajam, że to pewnie normalne (skąd mogę wiedzieć - to mój pierwszy dzidziuch). ;) Dla wszystkich płaczek - mój ulubiony kabarecik specjalnie dla ciężarówek. :*

http://www.youtube.com/watch?v=KYACKHD4tOk

mnie ciagle cos tam kluje, ciagnie itd, juz sie przyzwyczailam, a potem zacznie jeszcze gorzej takze po prostu zaczynam ignorowac.

powinnam pisac prezentacje ale mi sie nie chce, wiec ogladam Opole, siedze na necie i bede plakac za chwile bo bede siedziec do pozna w nocy.

Marta13 ja też chodzę intensywnie i do tych lekarzy od glowy i od Dzidzi plus terapia i bioterapeutka :-) także też sie doladowuje energetycznie z każdej strony z której tylko sie da ;-)

O glukoza, fuu...:) Też mam do zrobienia w tym tygodniu. Ale pocieszam się, że skoro potrafię wciągnąć kawał bezy bez popicia to z glukoza też dam radę hihi.
Wiesz co Panda, na mnie te tygodnie jakoś nie działają. W każdym tygodniu czegoś się obawiam, ale to normalne po przejściach jakie miałyśmy. Ja po prostu zintensyfikowalam wizyty u lekarza od psychiki. Daje mi niezłego kopa energetycznego i jakoś funkcjonuje. Tak czy owak Panda BĘDZIE DOBRZE I TEGO SIE KURCZOWO TRZYMAMY:))

Walerka z tym meldowaniem sie to nie lada wyróżnienie :-):-)

Uff Marta13 to mnie uspokoilas trochę :-):-*:-*

Panda, ja miewam takie kolki czasem. Na szczęście już coraz rzadziej i wg lekarza nie miałam powodu do obaw. Także spokojnie:))

W ogóle..pierwszy raz przekroczyłam próg 22tc..wcale mnie to jakoś nie uspokoiło za bardzo może trzeba więcej czasu...no i dostałam skierowanie na słynną glukoze idę zrobić wynik 27.06. I tego samego dnia wizyta...koszt 14zł bo sie dowiadywalam. Gabinet wysyła do Brussa.

A czy macie może takie "kolkowe" odczucia pod zebrami/w pasie pi razy oko...czasem mnie łapie i martwi mnie to...czy to normalne..sądzę że to jelita mogą sie przesuwać...

Panda, super że się odezwalas:) Bardzo się cieszę, że u Was wszystko dobrze:)) Mam nadzieję, że Twój mąż szybko dojdzie do zdrowia.
Mnie też coś ciagnie w dole kręgosłupa i kluje koło pepka ale skoro Mloda fika to tłumacze sobie że jest to normalny stan. Choć nie powiek, stresik i tak jest...

Witaj Domesko:) Gratuluję Synka i miłego pisania na forum:)) a z tą lista i cenami to jestem pod wrażeniem. Też tak planowalam ale na tym się skończyło hehe.

Selene, mam nadzieję że wstrętny katar szybciutko Ci przejdzie i spotkamy się w środę:)) No i fajnie, że się odezwalas.

A propos płaczu to ja dziś rano usiadlam na łóżku i się poplakalam, że nie mam co ubrać i nigdzie nie wychodzę. I już zapomniałam, że wczoraj kupiłam spodenki... No i znowu mam schize, żeby się przefarbowac na blond i skrócić włosy do ramion:]

Miłego wieczoru Dziewczyny:))

domesko - witamy, troche ci czasu zjamie, nadarzenie za tym forum
panda - powinnas dostac po uszach, wszyscy sie o ciebie bardzo martwili wiec chyba ci powinnysmy wporwadzic nakaz meldowania sie conajmniej raz dziennie, super ze wszystko ok.

my po dniu ojca w UK. bardzo milo spedzony dzien.

Hej, cześć i czołem! :)

Wreszcie się zebrałam, żeby przyłączyć się do forum, dlatego powiem kilka słów o sobie. ;)

Jestem z Gdańska, to moja pierwsza ciąża (planowana ale na trochę odleglejszy termin, więc niespodziewana ;) ). Wraz z mężem spodziewamy się synka. Planowany termin to 14.10. Chodzę do dra Grążawskiego, planuję rodzić na Zaspie.

Mimo że ciąża to wpadka, to strasznie się cieszymy i jesteśmy (a raczej ja jestem :p) bardzo ogarnięci. Mam spis potrzebnych rzeczy wraz z cenami w konkretnych sklepach w Gdańsku. Rozparcelowałam także niezbędne sprzęty wszystkim którzy chcą nam zrobić prezent, więc mam komfort psychiczny, że niczego nam nie zabraknie. ;) Mam na to czas, bo od kiedy się dowiedziałam, że będziemy mieli dzidziucha jestem w domku na zwolnieniu. :) Mam więc od czasu do czasu fazy na układanie po raz piąty ubranek i sortowanie na rozmiary. :p No cóż... Po prostu nie mogę się doczekać. ;)

Pozdrawiam!
PS. Nasz synek będzie miał na imię Jakub.

Panda bardzo się cieszę, że u Was wszystko w porządku :) I dobrze, że faktycznie tylko na tym szyciu się ten wypadek skończył, mam nadzieję, ze dolegliwości szybko miną.
A to kłucie i ciągnięcie to charakterystyczna część tego stanu. Co dzień coś nowego, choć czasem wprowadza w niepokój to na szczęście jest zupełnie normalne.
Pozdrawiam cieplutko!

Hej Dziewczyny po dłuższej przerwie! Ale "naprodukowalyscie" matko jedyna!! :-)
U nas i dobrze i źle..źle bo Mąż mial wypadek w pracy..na szczęście skończyło sie na zszytym palcu od nogi lewej i uziemieniu w domu bo nie może z bólu chodzić :-\ więc jeszcze muszę Mężem sie zająć :-P
W piątek miałam wizytę u ginki..Maluch żyje serduszko bije to najważniejsze. Mial założoną jedną nogę na głowę i pomimo prowokacji Lekarki nie zamierzał jej zdjąć. Lekarka powiedziała że "nie ma sie do czego przyczepić" na ubiegle dwa dni mnie to uskrzydlilo ale dziś znów siada mi nastrój..tu kluje tam ciągnie..to dla mnie nowe doznania..poza tym Maluch różnie sie rusza raz bardziej raz mniej..problemy każdej z Nas chyba...
Dziękuje Wam za pamięć o mnie! :-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-* kochane jesteście :-):-):-)

Część dziewczyny!
W związku z tym, że ćwiczenia na AWF się skończyły postanowiłam zebrać grupę dziewczyn i wspólnie ćwiczyć na świeżym powietrzu.

Jutro organizuję ćwiczenia w parku tym wzdłuż Alei Zwycięstwa na przeciwko Placu Zebrań Ludowych- tam gdzie odbywają się koncerty i jest lodowisko :)
Jest tam charakterystyczny żółty wiadukt (obecnie tylko dla pieszych w remoncie) spotykamy się przy wejściu na wiadukt punkt 16.00 :)

Jeśli jest ktoś chętny to zapraszam :)

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (120 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Jaką nakładkę na WC polecacie? (11 odpowiedzi)

Jestem zielona w temacie, każda pasuje? jaka jest najlepsza, najwygodniejsza? proszę o poradę....

Jak odpieluchować malucha? (37 odpowiedzi)

Dziewczyny doradźcie mi proszę co mam zrobić :) Mój synek ma rok i 7 m-cy i od dziś postanowiłam...