no więc ja szukam faceta. nie musi być 100%, może być 60.

szukam, a właściwie chciałabym poszukać. bo po kilku przejściach znów znalazłam się na rynku singli i stawiam pierwsze nieporadne kroki. mam 35 lat i wszyscy wokół mówią, że młoda kobita jestem. młoda czy nie, ja nie wiem, jak się szuka faceta!!! cholera!!! nigdy nie szukałam, zawsze się jakoś sami znajdowali. ale ja już dziękuję za takie znaleziska, teraz chcę wziąć sprawy we własne ręce. podzielcie się proszę doświadczeniem w tej dziedzinie. gdzie się ich szuka? i jaką się stosuje strategię? czytam sama siebie i ciśnie mi się pytanie: "Czy ja na pewno jestem z tej bajki?"
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: no więc ja szukam faceta. nie musi być 100%, może być 60.

"Ten pan z księżycem w nicku, który siedem lat klika, doradza mi, że sama mam przestać stukać w klawiaturę i po trzech wizytach u pana doktora przejść do rękoczynów. hmmm, to jest coś! grunt to rady poparte doświadczeniem"

Cóż za piękny sofizmat Zielona w róż niewiasto. Wykręciłaś się w typowo kobiecym stylu, w dodatku z lekkim, prowokacyjnym zabarwieniem. Ja w stosunku do Ciebie dalej będę posługiwał się chwytem "Lady Makbet" (zarzucenie komuś braku odwagi w celu wywołania określonej reakcji) - brak Tobie po prostu odwagi, aby spróbować zdobyć faceta, który się Tobie podoba, zamiast tego próbujesz posiłkować się tymi co pozostaną. A piszą tu żeś urodziwa i wykształcona.
Jeśli już o mnie mówimy klikam w sieci znacznie dłużej aniżeli 7 lat, co wcale nie oznacza, że celem mojego klikania jest podryw jak subtelnie sugerujesz. Ze zdobywaniem kobiet (w różnym wieku i z różnych środowisk) w sensie typowo seksualnym, nigdy nie miałem i nie mam problemów i nieważne czy jestem w Italii, Norwegi, Australii, RPA czy Słowacji, o Ukrainkach i Czeszkach nie wspominając.
Mówią, że zielony to kolor nadziei, a róż jest kobiecy, zatem podaruj sobie odrobinę luksusu Zielona w róż, weź sprawy we własne dłonie i to Ty wybieraj, tych co chcesz a nie tych co musisz z "braku laku".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no, widzicie, a jednak mam wzięcie. mimo nieuchronnie zbliżającej się późnej starości. Pewnie, że byś się nadał!:) Nawet jeśli masz tylko 10%, to szanowni doradcy z forum mówią mi, że mam nie wybrzydzać i brać, co jest! to biorę! dawaj maila! (bo ja, nadmieniam, nie posiadam GG:)
Wiecie, co? Założyłam ten wątek tydzień temu i za każdym razem, gdy tu wpadam, znajduję ze dwadzieścia nowych postów. Cudnie! Dzięki Wam, o boscy!:) Anty jak zawsze wie wszystko najlepiej (za co cześć Mu, oczywiście, i chwała:)))))))))) Ten pan z księżycem w nicku, który siedem lat klika, doradza mi, że sama mam przestać stukać w klawiaturę i po trzech wizytach u pana doktora przejść do rękoczynów. hmmm, to jest coś! grunt to rady poparte doświadczeniem:) Jurek pisze, jak zwykle, z dużą dozą chłopskiego rozumu, co sprawia, że od Jego rad robi mi się ciepło na sercu. bo widzicie, miło się czyta mądrych facetów:)
i jeszcze słowo na temat wczorajszego wieczoru. z całą stanowczością stwierdzam, że mądra baba z jajami to rzadkość i skarb! Synea, cieszę się ogromnie, że Cię poznałam! Świat jest nasz! a co do fotek, to można sobie było mnie wczoraj obejrzeć w naturze w kilku gdyńskich knajpach. trzeba się było nie krygować, tylko iść z nami jak zapraszałyśmy!
pozdrawiam wszystkich serdecznie!
Zielona

A skąd ta pewność ze masz te 60 % ?? :) To,że wydzwania?? Poprostu kobiety inaczej podchodzą do seksu bez zobowiązań- dla nas kobiet w większości przypadków taka forma nie istnieje :(

Jeśli chodzi o stomatologa to mam namiary na fajnego :)

A dlaczego Ty to wiesz a reszta nie?
Nie żebym się tego dopominał osobiście, ale jest to pewien atut, i warto by go wykorzystać. Jakaś fotka, albo link do niej pewnie zwiększyłby znacząco jej szanse na odpowiedni odzew.

' Zielona', a może ja bym się nadał ? - Całkiem sobie jestem. Z moją ostatnią partnerką tylko raz spałem, i od tego czasu nie daje mi spokoju , wydzwania (!?). A ja nie lubię natrętnych kobiet. Oczywiście , tak bardzo młody nie jestem . - Jak myślisz ?

Potwierdzam:) nasza forumowa koleżanka zielona w różowe należy do tego nielicznego grona szczęśliwych kobiet, które to mają tzw. dziewczęcą urodę niezależnie od wieku i mijającego czasu.Podejrzewam ,że i za 20 lat niewiele się zmieni:) a poza urodą, ja osobiście jestem pod wrażeniem jej imponującego wykształcenia.

No a dzisiaj przekonamy się ile to nasza koleżanka potrafi piwa w siebie wlać :)))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Potwierdzam:) nasza forumowa koleżanka zielona w różowe należy do tego nielicznego grona szczęśliwych kobiet, które to mają tzw. dziewczęcą urodę niezależnie od wieku i mijającego czasu.Podejrzewam ,że i za 20 lat niewiele się zmieni:) a poza urodą, ja osobiście jestem pod wrażeniem jej imponującego wykształcenia.

No a dzisiaj przekonamy się ile to nasza koleżanka potrafi piwa w siebie wlać :)))))

Ojej! 7 lat - niezły wynik :)
Widzisz, ja zalogowałam się wczoraj - to mój debiut :))
Poczytałam sobie wątek, a że temat jest mi bliski, no i uczestnicy jacyś tacy bardziej elokwentni niż na niektórych forach, pozwoliłam sobie włączyć się do dyskusji.
Co do Zielonej w różowe, to faktycznie szkoda. Może nie tak od razu i bezpośredio, ale na pewno na jej miejscu sprowokowałabym rozmowę i pokierowałabym nią w taki sposób, że miałabym jasność sytuacji.
Mój stomatolog nie jest niestety w moim typie, a szkoda.. :)

Czarna mamba 76

Proszę bardzo. Na hp przesiaduję już prawie 7 lat, zdaje mnie się, że jednak trochę wychwytuję, co inni piszą. :) Skorelowałem jedynie interdyscyplinarność naszego słowotwórstwa ;) A to jest właściwie mój debiut w towarzyskich. Szkoda tylko, że Zielona w różowe nie zastosowała się do mojej rady odnośnie "swojego" stomatologa wykładając jemu przysłowiową kawę na ławę - dosłownie i w przenośni. Ale jak ktoś lubi pisać zamiast podrywać "niechaj czyni swą wolę, niechaj będzie całym Jego prawem"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

na osi czasu, prawo rynku w tej dziedzinie dziala na korzysc facetow
i na niekorzysc kobiet
mysle, ze z wiekiem facetowi duzo latwiej znalezc dowolna kobiete
niz kobiecie dowolnego mezczyne

biorac pod uwage zatem to jakze istotne uwarunkowanie
mysle, ze dosc sluszna polityke prowadza te kobiety, ktore dosc szybko decyduja sie na zawarcie jakiegos zwiazku
z drugiej jednak strony lawinowo wzrasta wspolczynnik utraty partnera w wieku srednim (na korzsysc glownie mlodszej pani)

konkludujac... kazdy ma takiego partnera, jakiego sobie wybierze
ale nie mozna kierowac sie tu rozumem - to konczy sie zazwyczaj zle

nawet jesli popelnimy blad, zycie zawsze da mozliwosc jego naprawienia... chocby na emeryturze

co nagle, to po diable myli panstwo :)

pozdrawiam
jurek

Re: Re:

...a kto rano wstaje, ten się gówno wyśpi :DDD

Ależ zrozumiałam!!! :)) doskonale zrozumiałam.
Tylko przy okazji, dla żartu, nawiązałam do innego znaczenia słowa "mamuśka". Nie wychwyciłeś tego.
Dzieki za wyrazistą definicję "matkowania" :)))

Re:

kto pod kim dolki kopie, temu pan bog daje

jak mowi staropolskie przyslowie

pozdrawiam
jurek

celna uwaga

Bardzo możliwe, chociaż mając tego świadomość nie będzie to chyba wpadnięcie, ja po prostu nigdy z niego nie wyjdę:D

Czyli dokładnie tego samego czego chcą kobiety od facetów.
Co w skrócie oznacza że jeśli mamy takie potrzeby/oczekiwania względem drugiej osoby to wciąż pozostajemy dziećmi i chcielibyśmy sobie stworzyć dom rodzinny z czasów naszego dzieciństwa.
To może wcale się nie wiązać?

Uważaj jeno Antyspołeczniku na to, żebyś nie wpadł we własny, wcześniej wykopany dołek :D

35 to nie magiczna liczba, ale inaczej to brzmi, kobieta po 30stce a po 40stce czy po 50tce. Do 50 pozostało zaledwie 15 lat, do 40 tylko 5. I tu nie jest kwestia tego co czujesz Ty czy ona, ale jak odbiera was otoczenia i co gorsza jak wygląda rynek przyszłych mężów.

Kobieta taka do 40 jest do wzięcia dla 30-40 latka, kobieta która będzie po 40stce przejdzie pewną barierę. Faceci nawet bardzo bliscy 40 nie będą już z taką ochotą patrzeć na kobiety starsze nawet o rok czy dwa. Ci mający 40 będą woleli rozglądać się za jakimiś 30stkami albo i 20stkami. Takiej 40 przyjdzie myśleć nad tym czy zaakceptować propozycja faceta 50+ albo nawet 60+ do tego rozwodnika albo wdowca.

Ów facet, kawaler, po 30stce, który już się wyszaleje i będzie myślał o założeniu rodziny ma całkiem dobry start, bo na niego lecą i kobiety w jego wieku i odrobinę starsze, ale też wszystkie po 20stce. On raczej będzie celował w kobiety młodsze, takie które go odmłodzą i będą mogły mu urodzić dzieci, nie tylko już teraz, ale też za pięć, siedem czy nawet i dziesięć lat.

Facet po 40 też ma dużo większe możliwości niż kobieta w takim samym wieku, to kwestia biologii i tego że faceci wolą młodsze kobiety, a te młodsze (i całkiem młode) lecą na starszych od siebie facetów.

Czarna mamba 76
Nie zrozumiałaś mnie-mea culpa- pewno wykazałem się niedokładnością pisanego słowa, poprzez termin "mamuśka" rozumiałem "matkowanie komuś", odnosiłem się do tej statystycznej grupy męskiej płci, dla której jedynym motywem przewodnim w poszukiwaniu kobiety, będzie chęć pozyskania od tejże kobiety, NA KAŻDYM KROKU, poczucia bezpieczeństwa i ogólnie rzecz biorąc opieki - psychicznej, finansowej, mentalnej itede etc.

http://lia.lp.wrzuta.pl/audio/dyKfYED7b7/

Inne tematy z forum

Zanim zostanę zjedzona... (100 odpowiedzi)

Proszę nie zrozumieć mnie źle tylko spróbować postawić się w mojej sytuacji. Mam 35 lat, bardzo...

Znajomi (11 odpowiedzi)

Cześć, zastanawiam się dlaczego ludzie zamieszczają tutaj ogłoszenia o tym że chcą kogoś poznać....

Poznam geja (37 odpowiedzi)

Wiem, że to brzmi idiotycznie i schematycznie, ale trudno tak wyjaśnić w kilku słowach o co...