Oddałam modem, po czym wytoczono mi sprawę o jego zwrot (1) Tyle, że już zdążyłam się przeprowadzić. Nie otrzymałam zawiadomienia o... RudaZolza Multimedia do bani! (2) Powiem krótko.. nie polecam! Co za bezsens.. płatność za przyszły miesiąc za... nerw Szukam klientów naciągniętych przez Multimedia do wniesienia pozwu zbiorowego (1) Wraz z mężem chcemy wnieść wniosek do sądu przeciw Multimedia. Zostaliśmy... Agnieszka
omijajcie szerokim łukiem totalny syf (2) podpisałem z nimi umowę na rok w którą wskład wchodził internet 20mb telefon... Piotr NIE POLECAM (1) Ciągłe awarie internetu, przyczyny zwalane na klienta zero chęci rozwiązania... kasia Jeszcze nienabity w butelkę (2) Za kilka miesięcy kończy mi się 2-letnia umowa na tv (pakiet komfort),... Wojtek Rafał - opinia (1) Byłem klientem wiele lat - multipakiet internet, telefon, telewizja cyfrowa,... Rafał Ela - opinia (1) wypowiedzenie umowy to szczególne utrudnienie, trzeba samemu iść do punktu... Ela (...) PARTACZE (1) Witam wszystkich. Internet z MULTIMEDIA mam juz kilka lat ale niestety brak... Krystian też oszukana (2) 5 października podłączyli mi trelewizję cyfrową, zdziwnie moje było wielkie... BEATA SZ. Gorzej niż źle! (1) Myślałem, że te opinie są przesadzone, ale sam się przekonałem. W umowie mam... Alek SKANDAL!! (1) Od Soboty jest jakas awaria. Nie mozna dodzwonic sie do firmy. Albo nie ma... OSKAR Jakość i naprawa usterek (2) Posiadam kablówkę, którą obsługuje firma Multimedia. Miejscowość to Osiedle... Zbigniew Milewski oszukany (1) mam zapłacone wszystkie faktury a multimedia kieruje sprawe do firmy... marekn34 OSZUŚĆI !!! (1) Multimedia to najbardziej lichwiarska firma jaką znam !!!! . w listopadzie... Magdalena Gdzie??????????????????? (2) Podpisałem w kwietniu 2010r umowę telefonicznie i do dnia dzisiejszego nie... 884455 Nowy Dwór Gdański ... (2) Narzędziem mojej pracy jest internet ,z powodu ciągłych awari (modem... cz45 Wielka nieuczciwość (2) Zrezygnowałem z urządzeń dostępowych do internetu już w sierpniu, i płaciłem... Mariusz internet się wyłącza (2) Jestem już klientką multimedii od 2 lat, problemów nie było do czasu... gdy... eve Marzena - opinia (2) Jestem osobą sumienną, dla której priorytetem jest terminowe opłacanie... Marzena